> ชาวบ้าน รีบขับจักรยานยนต์ จอดไว้เต็มป่า - Dropstime creative writing sow custom writing services reviews uh creative writing phd best essay writing service in the world cover letter for article writer creative writing nonfiction curriculum guide editing common app essay after submission creative writing description of cold night pictures for creative writing prompts do my excel homework for me creative writing on teamwork what jobs can you get with a major in creative writing torrance library homework help kid crying doing homework meme college essay editing jobs list of descriptive words for creative writing how i avoid doing homework best website to do my homework application letter for financial help michigan state university creative writing top essay writing services canada how to improve creative writing suny brockport creative writing cpm homework help course 1 creative writing colorado springs

ชาวบ้าน รีบขับจักรยานยนต์ จอดไว้เต็มป่า

เรียกได้ว่าช่วงนี้เป็นช่วงที่ชาวบ้านจะครึกครื้นเป็นพิเศษ กับช่วงฤดูของการเก็บเห็ดเผาะ หรือ เห็ดถอบ ของชาวบ้านในหลายพื้นที่ในตอนนี้ที่เห็ดเผาะกำลังขึ้นอยู่เต็มเขาไปหมด โดยเห็ดเผาะนั้นเป็นเห็ดราชนิดหนึ่ง เมื่ออ่อนๆดอกจะยังไม่เปิดเห็ดเผาะจะมีลักษณะเป็นลูกกลมๆ เมื่อโตขึ้นดอกเห็ดจะมีลักษณะเป็นรูปดาว เห็ดเผาะเป็นเห็ดชนิดไมคอไรซอ ที่สามารถเติบโตร่วมกับต้นไม้หลายชนิด โดยเฉพาะกับดินที่มีลักษณะร่วนปนทราย

ด้วยรสชาติที่เป็นเอกลักษณ์ตอนอ่อนๆจะรสชาติหวานๆนำมาลวกจิ้มน้ำพริกอร่อยมาก แต่ลูกขนาดโตขึ้นมาก็นำมาประกอบอาหารได้หลากหลายเมนูเลยทีเดียว ส่วนเห็ดเผาะที่แก่แล้วด้านในจะเป็นสีดำ รสชาติออกมันๆหอมๆๆตอนแก่ๆกลิ่นจะแรงกว่าตอนอ่อนๆ

อีกทั้งยังมีราคาที่ค่อนข้างแพงเลยด้วย แถมใน 1 ปีเห็ดเผาะก็จะออกเพียง 1 ครั้งเท่านั้นถือว่าหากินยากพอสมควรเลยทีเดียว ด้วยเหตุนี้เองทำให้ชาวบ้านพากันไปหาเห็ดเผาะในป่า ในเขา บางคนนำมาประกอบอาหารและเก็บไวกินเอง บางคนนำมาขายสร้างรายได้ ได้ดีเลยทีเดียว

เรียกได้ว่านอกจากจะเก็บไปทำอาหารแล้วยังขายได้อีกด้วยครับ